Een tijdloze trend: duurzaamheid

Samenvatting Artikel

Duurzaamheid

Duurzaam wonen: zo doe je dat

Duurzaam wonen? Steeds meer mensen hebben hier een voorkeur voor. De aarde is namelijk aan het opwarmen, waardoor er steeds meer bosbranden ontstaan. En niet alleen dat, want ook de ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt. Daarom komt duurzaamheid steeds meer onder de aandacht. Duurzaam wonen is momenteel een echte trend en iets wat ook niet meer weg zal gaan. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij hebben enkele manieren om duurzaam te wonen op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Energiezuinig wonen

Bij duurzaam wonen hoort energiezuinig wonen. Onder energiezuinige huizen verstaan we woningen die goed geïsoleerd zijn en hun energie efficiënt gebruiken. Er wordt doorgaans niet op gas gekookt via een gasfornuis, maar op inductie. Tevens maken zonnepanelen deel uit van energiezuinig wonen, omdat je hiermee zelf je energie deels kunt opwekken. Energiezuinig wonen wordt bovendien steeds goedkoper, omdat het bouwen van energiezuinige huizen steeds meer door de overheid gestimuleerd wordt. En wist je dat je ook subsidie kunt krijgen van de overheid als je zonnepanelen laat plaatsen? 

Energieneutraal wonen

Ook energieneutraal wonen hoort bij duurzaam wonen. Het verschil tussen een energieneutraal huis en een energiezuinig huis is dat de hoeveelheid energie die je verbruikt niet meer mag zijn dan de energie die je zelf opwekt. De energie wordt opgewekt middels zon- en windenergie. Heb je een energiezuinig huis, dan dien je de energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken, maar is het niet zo dat de energie die je verbruikt net zoveel moet zijn als de energie die je zelf opwekt. Een energieneutraal huis beschikt over meer glazen wanden, zodat het zonlicht volop binnen kan komen. 

Kiezen voor slimme apparaten

Wil je duurzaam wonen, dan is het zeker een aanrader om slimme apparaten aan te schaffen. Dit zijn apparaten die je op een eenvoudige wijze zelf kunt sturen via je telefoon of tablet. Zo kun je je lampen aansturen, je verwarming, de tv en nog veel meer. Handig voor als je even weg bent of op vakantie gaat. Zelfs als je al onderweg bent en denkt dat je vergeten bent een paar lampen uit te zetten, kun je dit met een enkele druk op de knop doen. Zo weet je zeker dat je energie bespaart, wat je uiteindelijk op een positieve manier zal merken in je portemonnee. 

Tweedehands artikelen kopen

Ook tweedehands artikelen kopen draagt bij aan duurzaam wonen. Je hoeft namelijk niet alles nieuw te kopen. Via Marktplaats of de kringloopwinkel kun je voor een klein prijsje al mooie meubels kopen of wat je dan ook maar nodig hebt. Een tweedehands kast kopen is niet alleen veel goedkoper dan het kopen van een nieuwe kast. Je zet hiermee tevens een belangrijke stap tegen verspilling. Dit maakt dat tweedehands spullen kopen steeds populairder wordt. Niet alleen zijn tweedehands spullen gunstig voor je portemonnee, je gaat ook nog eens verspilling tegen. Een win-winsituatie dus.

Kies jij ook voor duurzaam wonen? 

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore