Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Samenvatting Artikel

Waarom kiezen voor zonnepanelen feature image 01

Als je even snel naar buiten kijkt, dan zie je ze bijna op elk dak. We hebben het natuurlijk hier over zonnepanelen. Dat alle daken blauw zijn heeft natuurlijk een goede reden, zonnepanelen zijn namelijk heel erg populair.

Zonnepanelen hebben verschillende voordelen die aantrekkelijk kunnen zijn voor jou. Je draagt namelijk bij aan een duurzamere wereld en je kunt ook nog eens geld verdienen met zonnepanelen. In dit artikel lees je waarom zonnepanelen zo aantrekkelijk zijn. Hopelijk ben jij na het lezen van dit artikel ook overtuigd om over te stappen op zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn een rendabele investering

Een van de belangrijkste redenen dat men afziet van zonnepanelen zijn de hoge investeringskosten, maar wat kosten zonnepanelen nu eigenlijk? De kosten worden door een aantal factoren bepaald. Uiteraard speelt het aantal zonnepanelen een grote rol. Een installatie van 10 zonnepanelen kost rond de 5.000 euro.

Daarbij komen nog een aantal extra kosten, want je hebt ook een omvormer nodig. De bekabeling en het type zonnepanelen speelt ook een belangrijke rol. Toch hoeven de kosten je niet af te schrikken, want deze kosten zul je vanzelf terugverdienen.

Als je veel stroom opwekt in een jaar, dan zul je flink wat geld besparen op je energierekening. Met een gemiddelde opbrengst kun je er over het algemeen vanuit gaan dat het ongeveer 7 jaar zal duren voordat je de investering weer hebt terugverdiend. Bovendien gaan zonnepanelen maar liefst 30 jaar mee. Dit betekent dus dat je na 7 jaar juist veel geld zult verdienen aan zonnepanelen.

Je krijgt geld toe als je aan het stroomnet levert

Als je een lage energierekening hebt, dan heb je misschien wel het idee dat het veel langer duurt voordat je de investeringskosten hebt terugverdiend. Echter, hier is helemaal niks van waar. De extra elektriciteit die je opwekt, wordt aan het stroomnet geleverd.

Er wordt een speciaal kastje in je huis geïnstalleerd dat meet hoeveel elektriciteit je aan het stroomnet levert. Je krijgt hier natuurlijk een compensatie voor. Dus je krijgt geld toe van je energieleverancier omdat je energie opwekt. Dit betekent dus dat zonnepanelen kopen voor iedereen rendabel is, ongeacht de hoeveelheid stroom die je verbruikt.

Je draagt bij aan een duurzamere wereld

Dit is misschien wel de belangrijkste reden om over te stappen op zonnepanelen. We maken te veel gebruik van fossiele brandstoffen waardoor er te veel CO2 wordt uitgestoten. Dit heeft grote gevolgen voor het klimaat en induceert de opwarming van de aarde.

Met zonnepanelen draag je bij aan een duurzamere aarde, want zonnepanelen produceren helemaal geen CO2. Daarnaast zijn alle onderdelen van een zonnepaneel volledig te recyclen. Jouw voetafdruk op onze planeet wordt dus een stuk kleiner als je overstapt op zonnepanelen.

Je hebt in dit artikel gelezen waarom je zonnepanelen moet kopen. Het is een investering die je zowel geld oplevert, als bijdraagt aan een duurzamere aarde. Waar wacht je nog op? Stap ook over op zonnepanelen!

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore