Duurzaam leven

Samenvatting Artikel

Vegan tassen

We leven in een wereld waarin aandacht voor de planeet centraal staat. Als we iets willen doen aan klimaatverandering, dan zullen we allemaal ons steentje moeten bijdragen. Je kunt zelf het verschil maken door over te stappen op een duurzame levensstijl. Zelfs de kleinste veranderingen kunnen een groot verschil maken. Kies er bijvoorbeeld voor om vaker de trap te nemen in plaats van de lift. Op deze manier sla je namelijk twee vliegen in één klap, want de lift verbruikt nu geen energie en je eigen lichaam wordt fitter doordat je meer beweegt. In dit artikel lees je wat je kunt doen om duurzamer te leven. 

Duurzaam interieur

De eerste stap is het duurzamer maken van je huis, en dan hebben we het niet over zonnepanelen en warmtepompen. We doelen hier specifiek op het interieur van je huis. Kies voor duurzame meubels. Dit zijn meubels die bijvoorbeeld zijn gemaakt van gerecycled materiaal, waarbij weinig fossiele brandstoffen worden gebruikt. 

Denk bijvoorbeeld aan meubels van steigerhout. Dit hout wordt in de bouw gebruikt, maar na een aantal jaar is het hout niet meer geschikt voor de bouw. Dit is zonde, want het hout verkeerd nog in prima staat en is ook nog eens heel sterk. Daarom krijgt steigerhout vaak een tweede leven en wordt het verwerkt in diverse meubels. Kies er daarom voor om meubels te kopen die van steigerhout zijn gemaakt. 

Vegan tassen 

Een duurzaam interieur is belangrijk om een verschil te maken, maar je kunt ook denken aan je eigen accessoires. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat veel kleding die je draagt van leer wordt gemaakt. Dit leer is afkomstig van dieren die speciaal worden gefokt voor hun leer. Deze dieren leven vaak in slechte omstandigheden en worden geslacht wanneer hun huid voldoende rijp is om er leer van te maken. Handtassen zijn het bekendste voorbeeld van accessoires die gemaakt zijn van leer. 

Niet getreurd, dit betekent niet dat je geen handtassen meer mag kopen. Je moet alleen kiezen voor duurzame handtassen, zoals vegan handtassen. Vegan tassen zijn veel beter voor het dierenwelzijn, want er wordt geen dierlijk leer gebruikt. Het leer is volledig van kunstmatig of plantaardig materiaal gemaakt. Vaak worden deze tassen van kurk gemaakt. Dit is volledig plantaardig materiaal, dus draag je bij aan het welzijn van alle dieren.

Vegan accessoires

Er zijn niet alleen vegan handtassen, want er zijn nog veel meer vegan accessoires. Zo kun je ook bijvoorbeeld vegan riemen aanschaffen. Deze riemen worden niet van dierlijk leer gemaakt. Ze worden net als vegan tassen gemaakt van kurk. Kurk is heel duurzaam, want het wordt geproduceerd van de bast van de boom. De bast groeit vanzelf terug dus er worden geen extra bomen gekapt wanneer een product van kurk wordt gemaakt. 

Verder zijn er nog veel meer accessoires die van kurk worden gemaakt. Zo zijn er ook vegan portemonnees, vegan rugtassen en nog veel meer vegan producten. Stap snel zelf over op vegan accessoires en draag bij aan een duurzamere planeet. 

Lees hier meer over de trend duurzaamheid.

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore