Waarom je bloemen in huis moet hebben

Samenvatting Artikel

Waarom je bloemen in huis moet hebben feature image 01

Dit zijn de voordelen van bloemen in huis

Een prachtige bos bloemen, daar wordt je toch vrolijk van? Maar waarom zou je nog meer bloemen in huis moeten hebben? Wij vertellen je in dit artikel waarom je zeker wat vaker bloemen op tafel moet zetten. Ben jij benieuwd wat bloemen allemaal voor goeds doen? Lees dan snel verder en ontdek de diverse voordelen van bloemen in huis.

Van bloemen krijg je een beter humeur

Heb je bloemen in huis staan, dan zal je meteen een beter humeur krijgen. Je wordt gewoon meteen vrolijk van al die prachtige kleuren in huis. En hebben we een goed humeur, dan maakt ons lichaam het gelukshormoon aan. Dit noemen we ook wel feromonen. Tegelijk zal je minder stress ervaren, waardoor je meer zal kunnen ontspannen. Wil je een beter humeur, dan mogen bloemen in huis niet ontbreken.

Probeer ook een keer de pluktuin te bezoeken. Hier ben je omringd door bloemen, die je ook nog eens mag plukken. Hier krijg je niet alleen een beter humeur van, maar ook een leuke toevoeging voor in huis.

Je huis wordt een stuk gezelliger

Met bloemen in huis wordt je woning een stuk gezelliger. Een tafel zonder een mooi boeket doet nogal saai aan. Heb je een mooi groot samengesteld boeket op tafel, dan krijgt je woonkamer een veel warmere sfeer. Je kunt een bos bloemen geheel afstemmen op de kleuren in jouw interieur, waardoor ze geheel met elkaar matchen. Bloemen zijn dan ook een extra toevoeging aan je interieur.

Bloemen zorgen voor een natuurlijke luchtzuivering

Bloemen zorgen ervoor dat de lucht op een natuurlijke wijze gezuiverd wordt en zorgen daarom ook voor een fijn leefklimaat in je woning. Bloemen zorgen er namelijk voor dat de lucht schoon en zuiver gehouden wordt, waarbij de lucht van schoonmaakmiddelen of sigaretten verdwijnt. Bloemen die hier veel voor worden gekozen zijn gerbera’s en chrysanten. Deze bloemen staan bekend als uitstekende luchtverbeteraars. Daarom mogen deze bloemen zeker niet in jouw huis ontbreken.

Je kunt lang genieten van bloemen

Ook een reden om voor bloemen in huis te kiezen, is het feit dat je lang van bloemen kunt genieten. Op nieuwe items voor in huis ben je misschien snel uitgekeken, maar met bloemen kun je eindeloos variëren in samenstellingen en kleuren. En als je jouw boeket ook nog eens de juiste verzorging geeft, kun je echt wel een paar weken genieten van al die prachtige bloemen.

Bloemen werken tegen angsten en depressies

Bloemen zorgen niet alleen voor een vrolijk gevoel en een beter humeur. Omdat bloemen ook zorgen voor meer positieve energie en harmonie, kunnen bloemen ook steun bieden als je te maken hebt met angsten of depressies. De bloemen die hier het beste tegen werken zijn de teunisbloem en kamille. Deze bloemen kun je in een vrolijk boeket laten verwerken.

Met bloemen genees je sneller

Als je ziek bent of je grieperig voelt, kan een mooie bos bloemen helpen het genezingsproces te versnellen. Dit heeft te maken met het feit dat we ons met bloemen gelukkiger voelen. Dit komt doordat we feromonen aanmaken, waardoor de genezing positief wordt beïnvloed. Haal bijvoorbeeld bij de bloemist een boeket met je favoriete bloemen.

Zet jij ook wat vaker bloemen in huis neer?

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore