Verschil in soorten schuttingen

Samenvatting Artikel

Verschil in soorten schutting uitgelichte afbeelding

Deze soorten schuttingen zijn er zoal

Wil je een schutting plaatsen en ben je benieuwd welke verschillende soorten schuttingen er zoal zijn? Wanneer je gaat kijken voor een omheining voor je tuin, wil je natuurlijk een zo mooi mogelijke omheining kiezen. Jouw schutting moet niet alleen perfect passen bij jouw tuin, maar ook bij jouw eigen smaak. Qua schuttingen zijn er talloze mogelijkheden. Wij hebben de verschillende soorten schuttingen die er zijn voor je op een rij gezet, zodat je snel jouw ideale schutting kunt vinden. Lees snel verder en ontdek de verschillende soorten schuttingen. 

De houten schutting

De houten schutting is erg populair.  En dat is niet zonder reden. Dit komt namelijk doordat het materiaal zeer veelzijdig is, wat het ideaal voor schuttingen maakt. Het materiaal heeft een natuurlijke, warme uitstraling en geeft de tuin daarmee een unieke sfeer. Ook is het eenvoudig te bewerken en kun je het in diverse kleuren bestellen. Een houten schutting heeft weinig onderhoud nodig, maar moet wel om de zoveel tijd gelakt of gebeitst worden. Zo heeft hardhout weinig onderhoud nodig en douglas hout wat meer. Soms dient ook groene aanslag verwijderd te worden. Dit is geheel afhankelijk van wat voor soort houten schutting je koopt. 

Voorbeeld - Hardhouten schutting

Hout-beton schutting

De hout-beton schutting is, jawel, een combinatie van een houten en betonnen schutting. Hierbij worden de steunpalen en het onderstel van de schutting van beton gemaakt. De tussenschotten zijn van hout. De schuttingen gaan hierdoor een stuk langer mee. Het houten gedeelte dient wel onderhouden te worden. Deze schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Hierdoor kun je kiezen voor een wat goedkoper model of juist voor een duurdere schutting gaan.

Betonnen schutting

De betonnen schutting wordt geheel van beton gemaakt. Dit kan worden geleverd in diverse kleuren en vormen. Er zijn zelfs betonnen schuttingen die een bepaalde mooie textuur hebben, Een betonnen schutting heeft als belangrijkste kenmerk dat deze zeer stevig is. Verder kan de schutting ook wind tegenhouden. Let wel op dat deze schuttingen vaak wat duurder zijn vanwege het materiaal. 

Bamboe schutting

Bamboe schuttingen zijn bijzondere schuttingen. Ze geven je tuin een natuurlijke uitstraling en bieden goede beschutting. De schutting is perfect als je een bohemian interieurstijl hebt.
Ook is het materiaal vrij duurzaam. Wel dient bamboe goed onderhouden te worden. Na een aantal jaren kan het materiaal namelijk verkleuren door aanslag. Goed onderhoud houdt dit zoveel mogelijk tegen.

Haag

Geef je jouw tuin liever een geheel natuurlijke uitstraling, dan kun je het beste voor een haag kiezen. Deze schermt je tuin af en ziet er prachtig uit. Je moet een haag wel goed onderhouden. De haag moet regelmatig gesnoeid worden en je moet blijven checken of hij nog gelijkmatig groeit. Let wel op dat een haag niet geschikt is als je kinderen of huisdieren hebt die je graag binnen de tuin wilt houden. Door een haag kunnen ze er makkelijker uit, wat niet het geval is bij bijvoorbeeld een houten schutting.

Weet jij al voor wat voor soort schutting je gaat kiezen? Bekijk eens welke schutting jou het meeste aanspreekt en maak je keuze!

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore