Portret schilderij

Samenvatting Artikel

Portret schilderij

Een portret schilderij, wat doet dit voor je interieur?

Een portret schilderij kan veel voor je interieur doen. Posters of foto’s zie je doorgaans al veel in huis terug, maar een portret schilderij wordt minder vaak gezien. Echter, kan dit zeker iets voor de uitstraling van jouw interieur doen. Door een schilderij in je woning op te hangen, kun je niet alleen een verhaal vertellen. Het is ook de perfecte decoratie. Wat is de precieze meerwaarde van een geschilderd portret in jouw interieur en hoe kan dit jouw interieur versterken? Lees snel verder om meer te weten te komen over het portret schilderij.

Wat is een portret schilderij?

Een portret schilderij is ook wel een schilderij van het gezicht van iemand. Lang voordat de camera was uitgevonden, werden er al portretten geschilderd. Denk aan portretten van historische figuren die je een indruk geven hoe ze er destijds precies uitzagen. Als je een portret laat schilderen, kan dit diverse dingen betekenen. Je kunt een omgevingsportret maken, een expressief of klassiek portret schilderen of een ander soort portret maken. De portretten die het meest aan de muur worden gehangen, zijn de meer expressieve portretten. Bij deze portretten worden er diverse kleuren, versieringen en make-up toegepast. Wat voegt een portret schilderij precies toe aan jouw interieur? Daar gaan wij hieronder dieper op in.

Een kunstzinnige sfeer

Een portret schilderij aan de muur hangen zorgt ervoor dat er een kunstzinnige sfeer in de ruimte ontstaat. Het is tevens de perfecte manier om lege plekken in huis op te vullen. Met een schilderij kun je niet alleen je interieur geheel afmaken, ze staan er ook om bekend een positief effect te hebben op het geestelijk en lichamelijk welzijn. Met een schilderij aan de muur zeg je ook wie jij bent. Hoewel een portret schilderij voor een kunstzinnige sfeer zorgt, dient deze wel te passen bij de rest van je interieur. De kleuren die je voor het schilderij gebruikt, zijn dan ook erg belangrijk. Mocht je veel sobere kleuren in huis hebben, dan kan een kleurrijk portret echt iets voor je woning doen en meer contrast creëren. Zowel grote als kleine schilderijen kunnen iets extra’s toevoegen aan je interieur.

De juiste verhoudingen in de ruimte

Hoe je met een portret schilderij de juiste verhoudingen in de ruimte kunt creëren? Dit doe je door de juiste afmetingen te kiezen. Zo kun je een verbinding maken met de rest van je interieur. Wat je vaak ziet, is dat vloerkleden ervoor zorgen dat meubels een verbinding met elkaar maken, waardoor je een mooi geheel krijgt. Het is dan ook belangrijk om het portret schilderij op de juiste plek aan de muur te hangen. Door ervoor te zorgen dat het schilderij niet te hoog hangt, zullen de verhoudingen in de ruimte meer gaan kloppen.

Een portret schilderij is een echte aanwinst

Een portret schilderij wordt nog niet veel toegepast in huis, maar heeft zeker wat toe te voegen aan je interieur. Zo kan een schilderij jouw interieur versterken en zorgen voor de juiste verhoudingen. Ook brengt een schilderij een kunstzinnige sfeer in huis en heeft het een positief effect op lichaam en geest. Het is dan ook zeker aan te raden om een portret schilderij te laten maken. Wil je eerst wat meer inspiratie opdoen? Wil je ook een portret laten schilderen? Kijk dan eens rond op websites zoals Pinterest of Instagram en ga op zoek naar een ervaren schilder voor jouw portret schilderij.

Lees hier meer om wooninspiratie ideeën op te doen. 

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore