Opruimtips om rommel te vermijden

Samenvatting Artikel

Opruimtips

Geen rommel meer in huis? Lees onze opruimtips!

Zoek je opruimtips om rommel te vermijden? Wij begrijpen maar al te goed dat rommel vervelend is. Als je iets nodig hebt, kun je het minder snel vinden en in het ergste geval struikel je ook nog eens over de rommel. Gelukkig hebben wij tips voor je om ervoor te zorgen dat dit voorgoed verleden tijd wordt. Lees snel verder voor onze opruimtips om rommel te vermijden. 

Koop alleen wat je echt nodig hebt

Onder de opruimtips is de gouden tip toch echt om alleen te kopen wat je ook daadwerkelijk nodig hebt. Dit betekent dus dat je geen impulsaankopen kunt doen. Bedenk voordat je iets koopt altijd waarvoor je het precies wilt gebruiken. Ook handig om jezelf af te vragen is waar je je nieuwe item wilt bewaren. Zowel de reden dat je het nodig hebt als de ruimte die je beschikbaar hebt, zijn belangrijk om mee te nemen bij je beslissing. Je moet namelijk wel voldoende ruimte voor je nieuwe item hebben. 

Geef je spullen een vaste plek

Zorg ervoor dat je je spullen een vaste plek geeft. Zo hoef je je niet iedere keer weer te bedenken waar je je spullen laat. Je kunt je spullen zo eenvoudiger terugvinden en ook opruimen wordt zo een leukere en snellere klus om te doen. 

Doe spullen weg

Zijn er spullen die niet meer passen bij de fase in je leven waar je nu in zit? Misschien verzamelde je ooit bepaalde spullen, maar kijk je er nu niet meer naar om. Het beste wat je dan kunt doen, is hier dan afstand van nemen. Je zorgt er zo voor dat je meer ruimte in huis hebt en kan een ander waarschijnlijk erg blij maken met jouw verzameling. Het kan ook zijn dat je kinderen inmiddels niet meer thuis wonen en je nog veel spullen uit hun kindertijd hebt. Bekijk welk speelgoed eventueel nog doorgegeven kan worden en wat weg kan. Het belangrijkste is dat je jouw huis naar het nu inricht, dus naar de fase waar je nu in zit.

Ruim elke dag een kwartiertje op

Neem elke dag de tijd om een kwartiertje op te ruimen. Het beste kun je dit de avond voor de volgende dag doen. Zo voorkom je dat je de volgende dag in een rommelige woonkamer moet ontbijten. Ook begin je zo opgeruimd aan de dag. Dit zorgt er weer voor dat je je een stuk vrolijker zal voelen. 

Vraag alleen bruikbare cadeaus

Vraag alleen om bruikbare cadeaus aan vrienden en familieleden als je jarig bent. Zo kun je ze bijvoorbeeld alvast een lijstje met suggesties geven. Je voorkomt hiermee dat je straks iets krijgt wat je uiteindelijk toch niet gebruikt en vervolgens bij het vuil zal belanden. Je kunt deze topper onder de opruimtips tevens toepassen tijdens kerst, sinterklaas, op je bruiloft of kraamfeest.

Wil jij ook een opgeruimd huis? Ga dan meteen aan de slag met onze opruimtips!

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore