Naar de pluktuin voor je bloemen

Samenvatting Artikel

Pluktuin voor je bloemen feature image 01

Naar de pluktuin: tips als je zelf bloemen gaat plukken

Iedereen houdt van verse bloemen. In pluktuinen kun je jouw eigen bloemen plukken om hiermee een prachtige boeketten samen te stellen. In een pluktuin staan verschillende soorten bloemen, waardoor je een ruime keuze hebt. 

Om je eigen boeket te plukken, krijg je een speciaal schaartje mee. En dit vaak voor een vaste lage prijs. Je kunt op deze manier eenvoudig een boeket samenstellen die perfect past bij jouw smaak. Wat ook heel leuk is, is dat je bij veel pluktuinen lekker op het terras kunt zitten om een kopje thee of koffie te drinken. Wat is belangrijk om op te letten als je een pluktuin bezoekt? Wij vertellen het je in dit artikel. Lees snel verder voor onze handige tips.

Kleed jezelf op een bezoek naar de pluktuin

Ga je een pluktuin bezoeken, dan raden we het aan je hierop te kleden. Je kunt uiteraard een prachtig veld verwachten, hetzij dit wel een boerenveld is. Deze velden zijn vaak drassig. Trek daarom laarzen of platte schoenen aan, zodat je schoenen niet smerig zullen worden. Verder kan het zeker waaien op een boerenveld, waardoor we het aanraden een jas te dragen. Neem ook een regenjas of paraplu mee indien er slecht weer is voorspeld gedurende de dag.

Pluk na zonsondergang of ‘s ochtends

Als je de pluktuin bezoekt, kun je de bloemen het beste na zonsondergang of ‘s ochtends plukken. Dit zijn namelijk de beste tijdstippen om bloemen te plukken, omdat ze zich vol met water kunnen zuigen. Je kunt ook ‘s middags bloemen gaan plukken, maar het is wel belangrijk je bloemen dan direct in een emmertje met water te zetten. Zo zullen de bloemen niet snel uitdrogen.

Let op de samenstelling van de bloemen

Ga je bloemen plukken in de pluktuin, dan raden wij het aan om goed op de samenstelling van de bloemen te letten. Let dan ook op de bloemvorm en de combinatie van de kleuren bloemen die je plukt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je straks een evenwichtig en mooi boeket in handen hebt. Wat fijn is aan zelfgeplukte verse bloemen, is dat je een mooi veldboeket kunt samenstellen met stelen van verschillende formaten en diverse bloemen. Hier kun je echt een mooi geheel van maken.

Geef een feest bij de pluktuin

Je hoeft de pluktuin niet alleen met je partner of familie en vrienden te bezoeken, maar je kunt hier ook een feest organiseren. Wat dacht je van een prachtige dag waarbij jouw bezoekers zelf hun veldbloemen mogen verzamelen en er na afloop nog wat gedronken en gegeten wordt op het terras? Veel pluktuinen hebben namelijk ook een horecagelegenheid, waardoor je hier naast bloemen plukken ook lekker kunt zitten. Zo geef je pas echt een bijzonder feest.

Geef de bloemen bij thuiskomst de beste verzorging

Heb je alle verse bloemen voor jouw boeketten geplukt en ben je eenmaal thuis, dan is het belangrijk je bloemen schuin af te snijden en in lauwwarm water te zetten. Zo blijft je verse veldboeket het langst mooi. Doe de bloemen in een prachtige vaas en geniet van je eigen geplukte boeket.

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore