Je droomhuis kopen met een aankoopmakelaar

Samenvatting Artikel

Aankoopmakelaar

Je droomhuis kopen: wat kan een aankoopmakelaar voor je betekenen?

Wil je jouw droomhuis gaan kopen? Dan ben je vast benieuwd wat een aankoopmakelaar hierbij voor je kan betekenen. Wij zochten uit wat een aankoopmakelaar zoal voor je kan doen en waarom een aankoopmakelaar inschakelen je veel voordeel oplevert als je jouw droomhuis wilt kopen. Lees snel verder voor meer informatie.

Een aankoopmakelaar heeft goed zicht op de markt

De aankoopmakelaar is vaak de eerste die weet welke huizen er op de markt zullen komen. Hierdoor ben jij ook sneller op de hoogte wanneer er een geschikte woning beschikbaar is, waardoor je meer kans maakt om de woning uiteindelijk te krijgen.

Samen de woning bezichtigen

Een aankoopmakelaar loopt samen met jou de nieuwe woning door. Zo zorgen ze ervoor dat je goed voorbereid op de bezichtiging aankomt en zal er ook gekeken worden naar andere verkochte woningen in de regio’s en wat de marktwaarde van deze woningen zijn.

Een aankoopmakelaar onderzoekt de woning

Als koper heb je een onderzoeksplicht welke geheel door de aankoopmakelaar uit handen kan worden genomen. Zet je een aankoopmakelaar in, dan zal hij of zij verschillende onderzoeken van de woning op zich nemen.

Een aankoopmakelaar ziet snel eventuele gebreken

Ook een groot voordeel van een aankoopmakelaar is dat hij/zij met een ervaren en deskundig oog naar je woning zal kijken. Zo zal hij of zij snel eventuele gebreken kunnen zien. Zo weet een makelaar al snel waar bepaalde scheuren in muren vandaan kunnen komen, of de muur dragend genoeg is en of er een nieuw dak of een nieuwe ketel nodig is. De aankoopmakelaar zal kritisch naar deze punten kijken en ervoor zorgen dat je weet wat je koopt, wat de eventuele extra kosten zullen zijn en of er sprake is van gebreken.

Een aankoopmakelaar bekijkt bestemmingsplannen

Een aankoopmakelaar zal ook altijd kijken naar bestemmingsplannen en andere belangrijke zaken die bij de woning komen kijken.

De afrekeningen en koopovereenkomsten controleren

De aankoopmakelaar controleert ook de afrekeningen en de koopovereenkomsten en zal dit ook op juridisch gebied doen. Zo weet je zeker dat alles straks klopt en je je geen zorgen meer hoeft te maken over de aankoop van je droomhuis.

Kun je ook zonder aankoopmakelaar een huis kopen?

Je kunt er ook voor kiezen zonder een aankoopmakelaar een huis te kopen. Echter raden wij dit niet aan. Het kost natuurlijk geld om een aankoopmakelaar in te zetten, maar daar staat veel tegenover. Zo hoef je niet alles zelf te regelen en uit te zoeken. Hierbij moet je niet alleen denken aan de bezichtigingen van appartementen en huizen, maar ook het regelen van bijkomende zaken, zoals het onderhandelen over de prijs, de waardebepaling van het huis en de woning onderzoeken bij bezichtigingen. 

Een huis kopen is niet iets wat je iedere dag doet. Daarom raden wij aan om een professionele aankoopmakelaar in te zetten om het kopen van je droomhuis tot in de puntjes te regelen. Lees hier over andere woontips.

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore