Infrarood verwarmen – Wat is het verschil tussen stralers en panelen?

Samenvatting Artikel

Infrarood bijverwarming feature image 01

Je kantoor, woning of terras verwarmen, maar geen idee waar je moet beginnen? Verbeter het warmtecomfort door middel van infrarood stralers of infrarood panelen. Er zit zeker een verschil in beide opties, maar wat? In dit artikel lees je alles over infrarood stralers en infrarood panelen. 

Infrarood stralers

Verwarm een oppervlakte door gebruik te maken van infrarood stralers. Infrarood stralers zijn geschikt om in een ruimte hoger opgehangen te worden en kunnen een groter oppervlakte verwarmen. Dit komt doordat het ontwerp zo is gemaakt dat het een hogere wattage en oppervlaktetemperatuur kan produceren. Met andere woorden, de ruimte wordt efficiënter verwarmt. Een infrarood straler is beter bekend als een heater. Heaters worden ook veel gebruikt als terrasverwarming. 

Infrarood panelen

Zorg voor een strakke uitstraling en warmtecomfort met behulp van infrarood panelen. Net zoals de infrarood stralers worden infrarood panelen opgehangen. Infrarood panelen worden vlak tegen het plafond of aan de muur gemonteerd. Het grote verschil met de infrarood stralers is, dat bepaalde panelen in een systeemplafond kan worden gemonteerd. Je kunt hierbij denken aan een sunpower infrarood paneel. Bovendien kan een infrarood paneel een moderne en strakke uitstraling geven aan jouw kantoor, woonkamer of andere kamer in huis. Dit komt doordat het een dun paneel is en verkrijgbaar in diverse kleuren. Je kunt het vergelijken met een groot whiteboard. 

Ruimte verwarmen

Zowel beide producten kunnen ruimtes verwarmen met behulp van infrarood. Logisch. Infrarood stralers en infrarood panelen verwarmen de omgeving door onschadelijke warmtestralen uit te zenden. Het gevoel van zo’n straling is warm en vergelijkbaar met de warmte die je aanvoelt bij een zonnestraal. De warmte wordt opgevangen door objecten en mensen die zich in de buurt bevinden van een infraroodstraler. Bij infrarood panelen wordt de ruimte zelf verwarmt. Tijdens het verwarmen van de ruimte is er dus geen sprake van luchtcirculatie. Hierdoor is de luchtkwaliteit een stuk beter. Bovendien voorkom je de koude tocht in de ruimte. Oftewel, infrarood stralers en panelen zorgen voor een gelijkmatige en comfortabele warmte. 

Gebruik per ruimte

Infrarood stralers en infrarood panelen kun je gebruiken in diverse ruimtes. Het wordt vaak gebruikt in woningen, appartementen, kantoorruimtes of op het terras. Infrarood stralers zijn zeer effectief om je terras te verwarmen. Daarnaast geeft het ook sfeer tijdens de lange zomer- of winteravonden. Je kunt infrarood stralers ook gebruiken om kleinere ruimtes te verwarmen, zoals een badkamer of een keuken. Dit komt door de lagere wattage die een infrarood straler geeft. Infrarood panelen zijn een goede oplossing om een woonkamer, slaapkamer of een hal te verwarmen. De panelen zijn een stuk groter, waardoor ze een groter oppervlakte kunnen verwarmen. Bovendien kan je deze ook plaatsen in je kantoor of een onverwarmde zolder kamer. 

Door dit artikel weet jij alles over infrarood stralers en infrarood panelen. Je weet nu het verschil tussen beide opties, hoe ze een ruimte verwarmen en voor welke ruimte je ze kunt gebruiken. Geen koude werkplek of woonkamer meer, maar creëer warmtecomfort door gebruik te maken van infrarood stralers en infrarood panelen.

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore