Het hergebruiken van houten schuttingen

Samenvatting Artikel

Oude houten schutting

Heb je een nieuwe schutting laten plaatsen en weet je niet wat je met de oude moet? het recyclen en hergebruiken van oude houten schuttingen opent een wereld van mogelijkheden voor innovatieve creaties. In dit artikel lees je vijf creatieve ideeën voor het recyclen en hergebruiken van oude schuttingen.

Tuinmeubilair

Oude houten schuttingen kunnen een nieuw leven ingeblazen worden als prachtig tuinmeubilair. Gebruik het hout om tuinbanken, tafels, stoelen of zelfs schommels te maken. Door zorgvuldig de schuttingen te demonteren en het hout te inspecteren, ontstaat de basis voor dit creatieve project. Vergeet als het tuinmeubilair af is niet het hout af te werken met een beits, lak of verf voor extra bescherming tegen het weer. Na een zorgvuldige plaatsing in de tuin en de toevoeging van decoratieve accenten, wordt het gerecyclede schuttinghout een blikvanger in de buitenruimte. 

Plantenbakken

Een ander leuk idee is om diverse plantenbakken te maken voor in je tuin. Met een beetje zaagwerk, wat handige schroeven en een vleugje vindingrijkheid, worden die oude houten schuttingen planken omgetoverd tot charmante plantenparadijzen voor al je bloemen, kruiden of groenten. Maak een eenvoudige rechthoekige plantenbak of ga voor meer uitdaging door een stapelbare of hangende plantenbak te maken. Onthoud dat de mogelijkheden eindeloos zijn en dat je het ontwerp aanpast aan je smaak en behoeften. 

Verticale tuinen

Een vergeten oude houten schutting die nieuw leven krijgt als een weelderige verticale tuin. Een slimmer gebruik van ruimte is bijna ondenkbaar, vooral als je buitenruimte beperkt is. Gebruik de oude schutting om een frame te bouwen die je vervolgens bevestigt aan je nieuwe schutting op maat. Klimplanten, kleurrijke bloemen, aromatische kruiden of knapperige groenten, voeg het allemaal toe en geniet van je groene oase. 

Compostbak

Door oude schuttingen te gebruiken voor de compostbak, verminder je niet alleen afval, maar ook kosten. Een compostbak stelt je in staat om keukenafval, tuinafval en ander organisch materiaal op een duurzame manier te verwerken. Het gebruik van oude houten schuttingen maakt het ontwerp ook eenvoudig en toegankelijk. Het hout is al in planken gesneden, wat het bouwproces vereenvoudigt en versnelt. Naast het gemakkelijke ontwerp hebben houten schuttingen de eigenschap luchtcirculatie mogelijk te maken. Dit bevordert de beluchting van de composthoop, wat essentieel is voor een effectieve compostering.

Buitenkeuken

Een ander creatief idee is om een buitenkeuken te maken van oude houten schuttingen. De oude Douglas houten schuttingen voegen een unieke charme en karakter toe aan de keuken, waardoor een rustieke en authentieke sfeer ontstaat die moeilijk te repliceren is met nieuwe bouwmaterialen. Een belangrijk voordeel is de kostenbesparing. Het gebruik van bestaande materialen vermindert de uitgaven aanzienlijk in vergelijking met het aanschaffen van nieuwe. Daarnaast biedt het gebruik van oude schuttingen een hoge mate van aanpasbaarheid. Ze kunnen gemakkelijk worden bewerkt en op maat worden gemaakt om aan de specifieke ontwerpeisen van de buitenkeuken te voldoen.

Van vergeten planken tot bloeiende creaties, het recyclen en hergebruiken van oude houten schuttingen opent de deur naar een wereld van mogelijkheden. Binnen no-time transformeer je deze oude materialen in tuinmeubilair, een plantenbak, verticale tuin, compostbak of buitenkeuken. Dus ga aan de slag, laat je creativiteit de vrije loop en geef die vergeten schuttingen een tweede leven.

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.
Duurzame fietsenbergingen op maat 
Een fietsenberging op maat? In dit artikel lees je alles over een duurzame fietsenberging op maat. Laat je inspireren en kies voor duurzaam.

Explore