Een huis renoveren doe je zo

Samenvatting Artikel

Renovatie woning Amsterdam

Overweeg je om je huis te renoveren? Wanneer je je huis gaat renoveren, kan dit verschillende soorten werkzaamheden omvatten. Denk aan het plaatsen van nieuwe muren, het vervangen van de isolatie en diverse andere werkzaamheden. In dit artikel vertellen wij je wat je zoal kunt doen om jouw huis te renoveren, zodat deze weer als nieuw oogt. Lees snel verder voor meer informatie en bekijk alvast eens wat jij kunt doen om jouw huis te renoveren.


1. Pak beschadigde binnenmuren en plafonds aan

De beschadigde binnenmuren en plafonds aanpakken doe je met door het stucwerk te repareren. Dit kun je laten doen door een stukadoor. Hierbij krab je losse stukjes met een verfkrabber weg en zorg je voor een stofvrije ondergrond. Vervolgens maak je een vulmiddel aan dat je vooraf in de winkel hebt gekocht. De scheurtjes in de binnenmuren smeer je vervolgens dicht met een plamuurmes. Dit laat je drogen, waarna je de reparaties glad strijkt met schuurpapier met een fijne korrel. Het resultaat is een muur die weer als nieuw oogt en weer een tijd mee zal gaan.

Binnenmuren en plafonds aan

2. Vervang de spouwmuurisolatie

Je kunt er ook voor kiezen om de spouwmuurisolatie te vervangen. Hierbij kun je middels een zuiginstallatie, de spouw sweep, de oude glaswol verwijderen. Deze zuigt de oude spouwmuurisolatie uit openingen in de gevel. Heb je de spouwmuur schoongemaakt, dan kun je weer nieuwe spouwmuurisolatie plaatsen. Door je huis van optimale isolatie te voorzien, zal je meer energie besparen en dat komt uiteindelijk jouw energierekening ten goede.

3. Renoveer je keuken of laat een nieuwe plaatsen

Een keukenrenovatie behoort tevens tot de renovaties die je kunt uitvoeren. Dit kun je zelf doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een speciale keukenmonteur in te zetten voor de klussen die je niet zelf kunt doen. In het laatste geval ben je wel meer geld kwijt, maar je weet dan precies dat de overige werkzaamheden op de juiste wijze worden verricht. Vervang je oude keukenkastjes door nieuwe keukenkastjes of ga voor een inductiekookplaat in de keuken om energie te besparen.

4. Pak de badkamer aan

Je kunt er ook voor kiezen om je badkamer te renoveren. Wat dat betreft zijn er diverse werkzaamheden die je kunt verrichten. Zo kun je ervoor kiezen om de huidige tegels op de vloer te vervangen of de wand van nieuwe tegels te voorzien. Het is ook mogelijk het sanitair te vervangen of vloerverwarming aan te leggen. Bovendien kun je een nieuwe wc installeren of een hangtoilet plaatsen. Wil je het leidingwerk of de elektra vernieuwen, dan kun je het beste een professionele installateur inzetten, zodat dit op de juiste wijze gebeurt.

5. Knap de trap op

En wat dacht je van zelf je trap opknappen? Het zelf opknappen van de trap is iets wat bijna iedere doe-het-zelver eenvoudig kan doen. Als je al enige kluservaring hebt en goed voorbereid bent, kun je al binnen 1 dag klaar zijn. En doe je het zelf, dan ben je ook nog eens veel goedkoper uit dan wanneer je hier een specialist voor inschakelt.

Weet jij al hoe je jouw huis gaat renoveren?

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore