Dit moet je weten over inductiekoken

Samenvatting Artikel

Inductiekoken

Inductiekoken: wat is het en waar moet je op letten?

Inductiekoken is ook wel het koken op een speciale plaat waarbij enkel de pan zelf wordt opgewarmd. Staat je kookplaat aan, maar staat er geen pan op, dan zal er niets gebeuren. En haal je na het koken de pan er weer af, dan zal de kookplaat zichzelf automatisch uitschakelen. Je kunt eenvoudig zelf de stand kiezen, waardoor je ook je eten langzaam kunt laten koken. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je begint met inductiekoken? Wij vertellen het je in dit artikel. Lees snel verder!

Kies de juiste inductiekookplaat

Voordat je met inductiekoken begint, is het eerst belangrijk de juiste inductiekookplaat te kiezen. Er zijn diverse inductiekookplaten verkrijgbaar. De prijs van een inductiekookplaat hangt onder andere af van hoeveel kookzones deze heeft, of de kookplaat over extra functies beschikt en van welk materiaal het gemaakt is. Ook speelt het merk mee. Een standaard inductiekookplaat heb je al vanaf 250 euro. Naast de gewone inductiekookplaat kun je ook nog een wok laten inbouwen. Hierdoor kun je net zoals op gas wokken. En wist je dat er tegenwoordig zelfs kookplaten zijn waar je in kunt frituren en stomen? Ga na waar jij behoefte aan hebt en koop de inductiekookplaat die hier precies bij past. Lees voorafgaand ook verschillende reviews online over de gewenste inductiekookplaat, zodat je weet hoe anderen deze ervaren.

Koop de juiste pannen

Tijdens inductie koken heb je ook de juiste pannen nodig. Moet je dan meteen al je huidige pannen gaan vervangen? Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Zo moeten je pannen beschikken over een magnetische bodem, omdat ze anders geen contact kunnen maken met het magnetische veld in de kookplaat. Heb je geschikte pannen, maar zijn deze al op gas gebruikt? Let dan op of de bodem niet hol of bol is, omdat je hier anders niet goed mee kunt koken. Er wordt dan tevens minder goed contact gemaakt met de pan, waardoor het eten niet of niet goed gaar zal worden. 

Let ook op deze punten

Er zijn zeker nog andere belangrijke punten waar je rekening mee moet houden als je gaat starten met inductiekoken. Zo is de kans groot dat je een elektricien nodig hebt die jouw inductiekookplaat goed kan aansluiten. Soms is er ook een extra groep in de meterkast nodig. Vraag altijd een vrijblijvende offerte aan, zodat je vooraf weet waar je aan toe bent qua kosten. Een ander belangrijk punt, is klimaatneutraal koken. De kans is groot dat je wilt starten met inductiekoken omdat je waarde hecht aan het milieu. In dat geval kun je het beste voor groene stroom kiezen. 

Aan de slag met inductiekoken

Wil jij ook starten met inductiekoken? Neem dan bovenstaande punten mee, zodat je goed voorbereid bent. Je kunt je ook verder inlezen op internet, zodat je meer inzicht krijgt, betreft wat precies een goede inductiekookplaat is of je laten informeren in een keukenwinkel. Wij wensen je veel succes met inductiekoken!

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore