Dit kan je allemaal met je schutting

Samenvatting Artikel

Schutting feature image 01

Tijdens de lange zomeravonden wil je na een lange werkdag even genieten in jouw tuin. Heerlijk die rust, even bijkomen van alle drukte. Zorg voor nog meer rust met een schutting. Wil je een schutting laten plaatsen, maar weet je niet welke mogelijkheden er zijn? Ga voor een robuuste look met een hout beton schutting. Deze schutting is sterk en duurzaam, maar biedt ook privacy en een mooie look.

1. De afmetingen

Bepaal welke afmeting het beste bij jouw tuin past. Voordat je een schutting laat plaatsen is het belangrijk om te bedenken welke afmeting schutting jij wilt plaatsen. Een hoge schutting heeft een afmeting van 200 centimeter, deze zou je kunnen plaatsen in de achtertuin. Heb je een goede connectie met je buren? Dan kun je kiezen voor een lage schutting met een afmeting van 100 centimeter. Ook is het mogelijk om beide varianten te laten plaatsen. Bijvoorbeeld een hoge schutting in jouw achtertuin en een lage schutting in de voortuin. De keuze ligt natuurlijk bij jou. 

Schutting feature image 02

2. De verschillende houtsoorten

Een hout beton schutting kan worden geplaatst met diverse soorten hout. Het combineren van een schutting is mogelijk met douglas hout, red class wood en hardhout. Douglas hout staat bekend om de hoge duurzaamheid en sterke structuur. Red class wood lijkt op het douglas hout, maar heeft een mooie rode kleur. Een voordeel is dat dit houtsoort zeer kleurvast is. Hardhout heeft de hoogste duurzaamheidsklasse. Kenmerkend is de donkerbruine kleur, die langzaam en egaal vergrijst.

3. De kleur en stijl van het betonsysteem

Om de hout beton schutting te plaatsen, wordt er gebruik gemaakt van een betonsysteem. Voor dit betonsysteem is het mogelijk om te kiezen uit diverse kleuren en stijlen. Maak een keuze welke kleur en stijl van het betonsysteem het beste bij jou in de tuin past. Ga bijvoorbeeld voor: (rotsmotief) wit, antraciet, antraciet gecoat of zwart gecoat. 

4. Styling van de schutting

Er zijn verschillende stylings elementen voor een hout beton schutting. Natuurlijk heb je de standaard variant, waarbij de schutting een volledig scherm heeft. Je kan er ook voor kiezen om jouw hout beton schutting te laten plaatsen met een aflopend scherm. Hierbij loopt een gedeelte van de schutting schuin af. Er is ook een optie om in de hout beton schutting een V-scherm te plaatsen. Hierbij zit aan de bovenkant van de schutting een opening in de vorm van een V. Tot slot is het ook mogelijk om een gaaspaneel bij de schutting te laten plaatsen. Een leuke manier om het gaaspaneel te gebruiken is om bijvoorbeeld klimplanten te plaatsen. 

5. Decoraties op de schutting

Decoreer de schutting met verschillende accessoires. Hang diverse planten aan de schutting of maak gebruik van klimplanten. Planten geven een gezellige sfeer aan jouw tuin en schutting. Een andere optie om een schutting te decoreren is door middel van buiten schilderijen. Deze zijn te vinden in diverse soorten, maten en kleuren. Ook dit kan voor een uitnodigende sfeer zorgen. Tot slot kan je ook buiten lampjes ophangen aan de schutting. Zo kan je tijdens een lange zomeravond nog heerlijk genieten van de gezelligheid. 

Zorg ervoor dat jouw tuin het gevoel van rust uitstraalt. Een schutting laten plaatsen is mogelijk met diverse soorten hout, betonsystemen en kleuren. Bovendien geeft een schutting sfeer en gezelligheid. Decoreer de schutting en zorg ervoor dat jouw tuin het nieuwe lievelingsplekje wordt.

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore