Design vazen voor je woning

Samenvatting Artikel

Design vazen

Wie houdt er nu niet van een mooie bos rode rozen, verse anjers of prachtige Hollandse tulpen. Deze bloemen geven een vriendelijke uitstraling aan je woning. Daarnaast haal je ook een stukje natuur in huis. Echter, er ontbreekt iets belangrijks: een goede en siervolle vaas. 

Maak je maar geen zorgen, wij hebben allang onderzoek voor je gedaan. Je hoeft niet meer urenlang te zoeken naar de perfecte vaas. Bovendien heb je wel belangrijkere zaken te regelen. Laat het speurwerk dus maar aan ons over. 

In dit artikel vind je onze aanbevelingen omtrent de beste vazen voor in huis. Het gaat in dit geval specifiek om design vazen die meer sfeer aan je woning geven. Lees snel verder om erachter te komen welke vaas geschikt is voor jouw woning. 

Waarom een design vaas?

Er zijn veel verschillende vazen op de markt te vinden, maar wij raden je aan om specifiek voor een design vaas te kiezen. Een design vaas kan net wat meer daadkracht toevoegen aan je woning ten opzichte van “normale” bloemenvazen. 

Een design vaas heeft net als ieder andere vaas het doel om de bloemen zo goed mogelijk te ondersteunen zodat de houdbaarheid wordt verlengd. Toch gaat een design vaas net een stapje verder, want het uiterlijk van de vaas speelt ook een belangrijke rol. 

Bij design vazen zul je dus altijd excentrieke kleuren en figuren tegenkomen. Deze unieke eigenschappen hebben een hoge esthetische waarde die meer fleur aan het interieur van je huis geven. Zo worden er edele metalen als goud en zilver gebruikt om luxe en klasse uit te stralen. 

Hoe ziet een design vaas eruit?

Zoals al reeds werd vermeld, heeft een design vaas sierlijke vormen. Mensen die van kunst houden zullen hun hart kunnen ophalen met een dergelijke vaas. 

Er kunnen verschillende materialen worden gebruikt bij een design vaas. Zo kan men keramiek gebruiken dat onder hoge druk en temperatuur ontstaat wanneer verschillende materialen worden samengeperst. Dit kunnen veel soorten materialen zijn. Het kan gaan om simpel aardewerk, maar het is ook mogelijk om goud en diamant te gebruiken. 

Daarnaast worden er veel verschillende kleuren gebruikt. De kleuren kunnen de kleur van het materiaal overnemen, maar het is ook gebruikelijk dat de vaas nog een keer wordt geverfd. Bovendien zijn er veel aparte vormen beschikbaar, bijvoorbeeld een heel dun middenstuk terwijl de onderkant en bovenkant juist heel breed zijn. Ook kunnen er intrigerende kronkels in het design worden verwerkt. 

Voor wie is een design vaas?

In principe is een design vaas voor iedereen, maar ze zijn vooral gericht op mensen die van kunst houden en meer sfeer aan hun huis willen geven. 

Design vazen passen in vrijwel elke interieurstijl. Zo passen de vazen goed in een Scandinavisch design dat focust op strakke lijnen en lichte kleuren. Maar design vazen komen ook goed tot hun recht in een modern design. 

Vazen met een speciaal design zijn een ware investering voor het interieur van je woning. Koop zelf een design vaas en aanschouw haar wonderlijke schoonheid. 

Bekijk ook eens deze mooie keramieken vazen.

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore