Decoraties voor de schutting

Samenvatting Artikel

Klimroos

Een schutting biedt privacy en is uit zichzelf al een decoratie voor je tuin. Wil je meer persoonlijkheid en sfeer creëren in je tuin? Dan is het opfleuren van je schutting zeker een goed idee. Voordat je begint is het belangrijk om te weten wat voor stijl je wilt creëren en wat het beste bij je past. In dit artikel lees je een aantal leuke ideeën voor het decoreren van de schutting. 

Ophangen van verlichting

Creëer een warme en gezellige sfeer door verlichting aan de schutting te hangen. Het kiezen van verlichting is soms erg lastig, want waar moet je beginnen en wat past er bij jou? Ga voor een luxe sfeer, door te kiezen voor wandlampen met solar, dit is een vorm van verlichting dat werkt op zonne-energie. Ook hier zijn verschillende soorten en maten van, dus ontdek wat het beste bij jou past. Wil je meer een bohemian stijl? Kies dan voor een lichtslinger met bolvormige lampjes. Ga je liever voor een kleurrijke look, dan zijn gekleurde lampionnen de perfecte oplossing.

Klimroos

Er zijn verschillende soorten klimplanten die regelmatig worden gebruikt voor het decoreren van een schutting. Een klimplant die ideaal is voor het creëren van een romantische sfeer in je tuin is de klimroos. Klimrozen zijn er in vele kleuren, geuren en worden gebruikt om bepaalde delen van een schutting te bedekken. Daarnaast is het eenvoudig te onderhouden en heeft het weinig aandacht nodig. Ideaal dus als je geen groene vingers hebt. Bovendien hebben klimrozen een lange levensduur en blijven ze jarenlang groeien en bloeien. 

Gedeelte met gaas

Is de schutting toe aan vervanging? Kies ervoor om een nieuwe schutting te laten plaatsen. Dit is de perfecte oplossing om te kiezen voor een Douglas houten schutting of om voor iets heel anders te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een schutting op maat met gaas gedeelte. Een schutting met een gaas gedeelte biedt zoveel mogelijkheden. Zo is het mogelijk om diverse plantenbakken op te hangen aan het gaas of voor klimplanten te kiezen. Een andere optie is om diverse vogelhuisjes daaraan op te hangen. Wil je nog meer betekenen voor de dieren in de natuur? Hang dan een insectenhotel aan het gaas. 

Diverse buitenspiegels

Hang aan de schutting verschillende soorten buitenspiegels. Kies ervoor om meerdere spiegels op te hangen, in plaats van één grote. Denk hierbij aan drie verschillende groottes en vormen. Dit zorgt voor een dynamisch effect en een gezellige sfeer in de tuin. Daarnaast zorgt de weerkaatsing van de spiegels ervoor dat je tuin er groter uitziet. Let wel goed op dat je ze niet in de zon hangt, anders weerkaatst het zonlicht misschien in je ogen. 

Fruitkistjes

Decoreer je schutting met fruitkistjes. Ga eens op zoek naar houten fruitkistjes bij de tweedehandswinkel of vraag het aan de groenteboer. Het decoreren met fruitkistjes is niet alleen leuk, maar ook nog eens handig. Zo is het mogelijk om verschillende accessoires in de fruitkistjes te plaatsen. Bijvoorbeeld bloempotjes, kaarsenhouders of haardhout. Ideaal dus voor extra opslag, maar ook als decoratie. Houd je van meer kleur in de tuin? Verf de fruitkistjes naar jouw gewenste kleur. Of kies ervoor om te werken met verschillende kleuren, bijvoorbeeld mintgroen en beige voor een frisse look. 

Naast deze vijf decoratietips zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om je schutting te decoreren. Denk bijvoorbeeld aan een mini kinderkeuken, je eigen mini-tuin of kinderlaarsjes met bloemen erin. Je hebt in ieder geval weer genoeg nieuwe inspiratie om de schutting te decoreren en te genieten van jouw persoonlijke en gezellige sfeer in de tuin.

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore