De populairste woonstijlen in 2021

Samenvatting Artikel

De populairste woonstijlen in 2021 feature image 01

De populairste woonstijlen in 2021 op een rijtje

De populairste woonstijlen gezocht? Wij hebben de populairste woonstijlen in 2021 voor je op een rijtje gezet. Zo zitten er stijlen tussen die zeer populair zijn en maken we kennis met een gloednieuwe woonstijl. We kunnen alvast verklappen dat vintage meubels ook dit jaar nog razend populair zijn. Ben jij al nieuwsgierig? Lees snel verder voor de populairste woonstijlen in 2021. 

De industriële woonstijl

Onder de populairste woonstijlen in 2021 is de industriële woonstijl een stijl die al enkele jaren populair is. En dat is niet zonder reden. De industriële woonstijl staat voor stoere meubels, veel hout, beton en metaal. De inspiratie voor deze stijl komt ook wel van de oude fabriekshallen vandaan. De kleuren zwart en grijs voeren de boventoon bij de industriële woonstijl. Kenmerkende meubels zijn oude fabriekslampen, metalen lockers, robuuste houten tafels en leren banken en barkrukken. Zoek je een echte industriële eyecatcher, dan raden wij een staande grote industriële lamp zeker aan.

De bohemian woonstijl

Een van de meest sfeervolle woonstijlen is toch wel de bohemian woonstijl. Deze stijl straalt veel warmte in, wat komt doordat er veel aardetinten worden gebruikt. Ook worden er veel sfeervolle materialen toegepast in het interieur, zoals hout, jute en rotan. Een kenmerk van de bohemian woonstijl is dat de ruimtes vaak over veel planten beschikken. Vaak is dit een bonte verzameling van hangplanten, grote planten en kleinere planten. De bohemian woonstijl is niet minimalistisch en combineert verschillende elementen met elkaar. 

De Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is niet alleen een van de populairste woonstijlen van 2021, maar gaat ook al een aantal jaren mee. Deze stijl kenmerkt zich door het veelvuldig gebruik van wit, grijs- en blauwtinten, en minimalistische vormen. Het is dan ook een tijdloze woonstijl. Om deze stijl in jouw woning te creëren, kun je het beste gebruik maken van natuurlijke materialen en geometrische vormen, alsmede katoen, wol en licht hout. De interieuritems voor de Scandinavische woonstijl zijn zowel simpel als praktisch. En mocht je uiteindelijk toch van woonstijl willen veranderen, dan zijn de items ook eenvoudig met andere woonstijlen te combineren.

Mid-century modern woonstijl

De Mid-century modern woonstijl is een echte nieuwkomer onder de woonstijlen van 2021. Hierbij komen de meubels uit de jaren 50 en 60 weer helemaal terug en worden ze gecombineerd met moderne items. Er wordt in deze woonstijl veel gebruik gemaakt van houten meubels, die zich afwisselen met fellere kleuren. Denk aan olijfgroen of okergeel. Tevens zie je veel planten in deze interieurstijl terug. De Mid-century modern woonstijl straalt dan ook veel warmte uit. Haal jij deze nieuwe woonstijl ook in huis?

De landelijke woonstijl

De landelijke woonstijl is al jaren populair en staat voor rust en het naar binnen halen van de natuur. Hiermee bedoelen we ook wel het landelijke leven in huis halen. Hierbij staan handwerk, nostalgie en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout centraal. De basiskleuren in de landelijke woonstijl zijn wit, grijs, bruin, taupe en natuurlijke kleuren. Materialen die veel worden toegepast zijn katoen, wol, linnen en grove weefsels. De vloeren zijn doorgaans voorzien van brede houten planken, maar ook stenen vloeren komen voor. Deze zijn ook kenmerkend voor oude boerderijen. Breng ook warmte en gezelligheid in huis met deze mooie woonstijl.

Weet jij al welke van de populairste woonstijlen in 2021 jouw favoriet is?


Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore