De interieurkleuren van 2023

Samenvatting Artikel

De interieurkleuren van 2023

Kleuren spelen een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer in huis. De kleuren die je kiest, bepalen voor een groot deel hoe je je voelt in een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan geel. Geel geeft je een gevoel van blijdschap. Of je nu kiest voor warme aardetinten, diepe kleuren of pastelkleuren, het gebruik van trendy kleuren geeft je interieur net dat beetje extra. In dit artikel lees je alles over de huidige interieurkleuren.

Smaragdgroen

Smaragdgroen is een kleur die al een paar jaar erg populair is in het interieur en ook in 2023 nog steeds veel te zien zal zijn. Het is een diepe, rijke groene kleur die doet denken aan de edelsteen smaragd. Deze kleur is de perfecte manier om een vleugje luxe en glamour toe te voegen aan je interieur. Smaragdgroen wordt gebruikt als statement kleur op een muur of als accentkleur in meubels, kussens, gordijnen of accessoires. Het is goed te combineren met andere kleuren, zoals goud, brons, zwart en wit, voor een chique en elegante uitstraling.

Voorbeeld bron Westwing.nl – Smaragdgroen

Antraciet

Antraciet is een diepe en donkere kleur die steeds populairder wordt in het interieur. Het is een elegante en tijdloze kleur die een rustige en chique sfeer in een ruimte creëert. Antraciet wordt gebruikt als basiskleur op muren, vloeren of meubels. Het wordt goed gecombineerd met andere neutrale kleuren zoals wit, grijs of beige, maar ook met heldere kleuren zoals rood of geel voor een contrastrijk effect. Antraciet past goed bij materialen zoals beton, marmer en hout, waardoor het een moderne en industriële uitstraling krijgt.

Terracotta

Terracotta is een aardse kleur die de laatste jaren steeds populairder wordt in het interieur. Het is een warme kleur die doet denken aan gebakken klei en een rustige en gezellige sfeer in een ruimte creëert. Terracotta wordt gebruikt als accentkleur op muren, in accessoires of in meubels. Het wordt goed gecombineerd met andere aardse tinten zoals beige en bruin, maar ook met heldere kleuren zoals geel of groen voor een levendiger effect.

Okergeel

Okergeel is een warme en gezellige kleur die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in het interieur. Het is een gedurfde en opvallende kleur die een zonnige en vrolijke sfeer in de ruimte creëert. Okergeel wordt gebruikt als statement kleur op een muur of als accentkleur in accessoires en meubels. Het wordt goed gecombineerd met andere warme kleuren zoals rood of oranje, maar ook met koele kleuren zoals blauw of groen voor een mooie balans.

Diepe rode tinten

Diepe rode tinten, zoals bordeauxrood en wijnrood, zijn momenteel erg populair in het interieur. Deze intense kleuren geven een gevoel van luxe en elegantie aan een ruimte, en creëren een warme en uitnodigende sfeer. Bordeauxrood is een diepe, rijke kleur die opvalt en een echte blikvanger is in het interieur. Deze kleur wordt gebruikt op muren, gordijnen of als accentkleur in kussens en accessoires.

Deze interieurkleuren zijn niet alleen tijdloos, maar ook rustgevend en comfortabel. Door het gebruik van deze kleuren straalt een interieur een gevoel van warmte en gezelligheid uit. Of je nu kiest voor een paar accenten of een hele kamer in deze tinten schildert, warme aardetinten zijn een perfecte manier om een gezellige sfeer in huis te creëren.

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore