Creëer zo een prachtige ton-sur-ton combinatie

Samenvatting Artikel

Ton sur ton 1

Ton-sur-ton: zo creëer je het in je interieur

Ton-sur-ton in je interieur toepassen? Dan weet je zeker dat jouw interieur een prachtig geheel wordt. Maar wat is ton-sur-ton? Wat is het voordeel hiervan? En hoe kun je dit het beste toepassen in jouw woning? Wij vertellen je in dit artikel hoe je een prachtige ton-sur-ton combinatie kunt creëren. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is ton-sur-ton?

Wat is ton-sur-ton eigenlijk? We kunnen ons goed voorstellen dat je helemaal geen idee hebt wat dit precies is. In het Frans betekent ton-sur-ton ook wel ‘toon op toon’. Wat dit precies betekent? Je combineert diverse tonen en tinten van een specifieke kleur met elkaar. Op deze manier geef je jouw ruimte een rustige uitstraling. En dat zonder dat het gaat vervelen. Een ton-sur-ton combinatie zorgt er juist voor dat jouw ruimte een stuk levendiger oogt en is ook zeer sfeervol.

Voordeel ton-sur-ton

Kies je voor een ton-sur-ton combinatie in jouw ruimte, dan brengt dit zeker een voordeel met zich mee. Als je voor een specifieke kleurgroep kiest, brengt dit als voordeel met zich mee dat alles als vanzelf met elkaar matcht. Je hoeft dan ook geen rekening te houden met kleuren die eventueel niet bij elkaar passen. Hierdoor zal je niet snel een miskoop doen, waardoor je weer geld zal besparen in je portemonnee. Ideaal toch? Je kunt vrijwel alle elementen in de door jou gekozen kleurgroep inzetten. Dit doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor een verschillende gelaagdheid en textuur, waardoor je diepte creëert in de kleuren in de ruimte.

Hoe kun je ton-sur-ton toepassen?

Hoe kun je ton-sur-ton het beste toepassen in je interieur? Je kunt dit op diverse manieren doen. Zo kun je dit effect creëren tussen de wand en jouw kasten of tussen de muur en de vloer. Dit doe je ook met je meubels. Wil je ton-sur-ton toepassen in de slaapkamer, dan kies je bijvoorbeeld voor een lichtgrijze of donkergrijze wand. Vervolgens koop je een kast in een andere grijze tint en voeg je bijvoorbeeld ook nog een grijs vloerkleed toe. Het is al met enkele items mogelijk om een ton-sur-ton combinatie te creëren. Kies je voor ton-sur-ton in de woonkamer, dan is het juist leuk om met wat meer fellere kleuren te spelen. Door ton-sur-ton toe te passen, zal je woonkamer niet te druk ogen. Ga voor groen, blauw of speel met roze. En vergeet hierbij uiteraard niet je meubels aan te passen op de rest van de ruimte.

Creëer een ton-sur-ton combinatie

Wil jij ook een gave ton-sur-ton combinatie creëren? Ga dan vandaag nog aan de slag. Ga eens langs een verfzaak en koop kleurenwaaiers. Je kunt dan eenvoudig bekijken welke kleur iets voor jou is en zien welke tonen er nog meer van deze kleur zijn. Ook kun je ter plekke advies inwinnen bij een specialist. Wij wensen je veel succes met het creëren van een ton-sur-ton combinatie in jouw woning!Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore