Bloemenvazen als woondecoratie

Samenvatting Artikel

Bloemenvazen als woondecoratie

Nieuwe woondecoratie gezocht? Gebruik bloemenvazen als decoratie

Vrijwel iedereen houdt van een mooi bloemenboeket. Het is ook nog eens een prachtig cadeau voor diverse gelegenheden, al is het de verjaardag of jubileum. Het zal je dan ook niet verbazen om in bijna elk huishouden bloemen te vinden in een mooie vaas. Wil je jouw boeket echt tot zijn recht laten komen? Dan ga je natuurlijk op zoek naar een vaas die perfect past bij je bos bloemen.

Zulke bloemenvazen komen tegenwoordig in diverse maten, soorten en worden gemaakt van verschillende materialen. Wat de mooiste bloemenvazen zijn? Daar hebben we helaas geen antwoord op. Dit komt doordat smaken verschillen. Wel kunnen we je tips geven voor welke vazen goed bij bepaalde bloemen passen. We beginnen eerst met de soorten materialen die veelal worden gebruikt voor bloemenvazen.

Materialen voor bloemenvazen

Het materiaal van de uitgekozen bloemenvaas zal grotendeels bepalen wat voor uitstraling de vaas en bloemen hebben. Daarom moet je hier genoeg aandacht aan geven. Er zijn diverse materialen die worden gebruikt voor bloemenvazen. Hieronder beschrijven we de voor- en nadelen van elk materiaal:

  • Keramiek: keramiek is een materiaal dat er chique uitziet en divers is in uiterlijk en uitstraling. Het nadeel van dit materiaal is wel dat het moeilijk te reinigen is.
  • Glas: een glazen bloemenvaas is misschien wel de meest populaire keuze. Het grootste voordeel van dit materiaal is dat een bos bloemen of boeket er volledig in zichtbaar is. Ook is het materiaal eenvoudig schoon te maken en zullen er niet snel beschadigingen ontstaan.
  • Kristal: de meest elegante keuze is kristal. Hiermee zul je de uitstraling van je interieur naar een hoger niveau tillen, maar het nadeel van kristal is dat het een kwetsbaar materiaal is dat lastig is schoon te maken.
  • Plastic: als je op zoek bent naar een goedkope vaas, dan is plastic ideaal voor jou. Het kan de uitstraling hebben van een mooie vaas, maar wordt snel vies. Ook is het niet bestand tegen het zure water dat ontstaat wanneer je er bloemen in zet. Hierdoor zul je het vrij vaak moeten schoonmaken.

Vorm en grootte van de vaas

Naast het materiaal, is het belangrijk om rekening te houden met de vorm en grootte van je potentiële vaas. Hiervoor hebben we een aantal tips voor je. Wat betreft grootte, is het belangrijk om te kijken naar je boeket. De vaas die je uitkiest moet de bloemen goed kunnen ondersteunen en de vaas moet natuurlijk niet omvallen met een grote boeket erin. Doe je een groot boeket in een kleine vaas? Dan zal deze geheid omvallen. Andersom is ook niet ideaal, een kleine bos in een grote vaas.

Weet je van jezelf dat je van grote boeketten houdt? Dan is de vorm van de vaas ook een aspect waar je rekening mee moet houden. De vaas moet een brede hals hebben om deze bloemen te kunnen ondersteunen. Ook zijn vazen met een cilindervorm aan te raden. Houd je van minimalisme en slechts enkele bloemen? Kies dan voor een vaas met een smalle hals. Dit zorgt er namelijk voor dat de bloemen goed overeind blijven staan.

Aan de slag met je nieuwe woondecoratie

We hopen dat je nu een goed idee hebt van de soort vazen waar je naar moet zoeken. Kijk ook eens naar je interieur om te achterhalen wat hierin zou passen. Daarna kun je aan de slag gaan met decoreren.

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore