Bloemen en planten

Samenvatting Artikel

Bloemen en planten feature image 01

Bloemen en planten: de nieuwste trends

Op zoek naar de nieuwste bloemen en planten trends? Wij hebben opgezocht wat de nieuwste trends zijn op het gebied van bloemen en planten in het interieur. Wil je jouw interieur een echte boost geven met de gaafste bloemen en planten? Lees dan snel verder voor onze bloemen en planten trends.

Bloemen aan de muur

Je kunt kiezen voor een poster met bloemen erop of je wand beschilderen met bloemen, maar nog leuker is het om bloemen op te hangen. Wat je nu veel ziet in het interieur, zijn bloemen in vaasjes aan de muur. De vaasjes moet je uiteraard wel vullen met water, zodat jouw mooie bloemen zo lang mogelijk goed blijven.

Droogbloemen in kleine vaasjes

Ook droogbloemen in kleine vaasjes zijn een echte trend. Zowel gedroogde bloemen als granen en grassen hebben een romantische uitstraling. Er zijn diverse mogelijkheden om hier prachtige designs mee te maken. Plaats drie kleine vaasjes naast elkaar en doe in elk vaasje een andere soort droogbloem of maak kleine boeketjes droogbloemen voor elk vaasje. Zo is gipskruid een droogbloem die hier veel voor gebruikt wordt en in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Ook leuk om cadeau te doen, want droogbloemen blijven een stuk langer mooi dan normale bloemen.

Uitgesproken vazen

Voorheen had de vaas een minder belangrijke rol dan het boeket zelf, maar tegenwoordig is de vaas minstens even belangrijk. Je vaas bepaalt hoe jouw bloemen tot hun recht zullen komen en is dan ook de finishing touch. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten design vazen verkrijgbaar die jouw bloemen op hun eigen manier omhoog kunnen halen. Denk aan vazen van aardewerk, gouden vazen, gekleurde glazen vazen, enzovoort. Design vazen zijn helemaal on trend en gaan we steeds vaker terugzien.

De bananenplant

De bananenplant is momenteel helemaal in. Wat deze plant zo opvallend maakt, is dat hij beschikt over een zachte groene kleur, grote bladeren en een subtiele bladtekening heeft. De bananenplant heet officieel ‘Musa’. Deze prachtige plant is een ware eyecatcher in je interieur en past bij diverse interieurstijlen. 

Je eigen ecosysteem

Ook een leuk idee is om je eigen ecosysteem te kopen. Dit is een gesloten glazen terrarium met planten. Het grote voordeel hiervan is dat je je planten nooit water hoeft te geven. Dit gebeurt namelijk geheel vanzelf. Het ecosysteem is zeer uitgekiend, waardoor de planten goed door blijven groeien. Het is de ideale eyecatcher voor op de eettafel, de vensterbank of op de salontafel.

Een urban jungle op water

Een van de nieuwste en leukste trends op het gebied van bloemen en planten is de urban jungle op water. Hierbij zet je een klein plantje in een klein glazen vaasje en vul je deze met water. Je kunt uiteraard ook voor een groter vaasje kiezen, zodat je er een iets grotere plant in kunt plaatsen. Een urban jungle is ontzettend leuk om te zien en zal als trend nog lang blijven. Let wel op dat je het water regelmatig ververst.

Voor welke bloemen en planten trend kies jij?

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore