Afval scheiden met onze tips

Samenvatting Artikel

Afval scheiden 02

Afval scheiden? De beste tips om afval te scheiden lees je hier!

Afval scheiden? Steeds meer mensen houden zich bezig met het scheiden van afval, omdat ze iets goeds willen doen voor het milieu. Het is dan ook erg belangrijk, want hierdoor kunnen we zowel nieuwe grondstoffen als energie besparen. Ben je een beginner op het gebied van afvalscheiding of meer gevorderd, dan zit je hier goed. Wij hebben diverse tips voor je op een rijtje gezet, die jou kunnen helpen bij het afval scheiden. Lees snel verder en start met afval scheiden met onze tips. 

Zorg ervoor dat je minder afval produceert

Wil je afval scheiden, dan kun je er het beste eerst voor zorgen dat je minder afval produceert. Als je zorgt voor minder afval, zal het afval scheiden ook een stuk eenvoudiger gaan. Neem niet telkens je brood mee in boterhamzakjes, maar koop in plaats daarvan een lunchbox. Koop geen flesjes water meer, maar zorg ervoor dat je een herbruikbare drinkfles hebt. Misschien koop je tijdens het boodschappen doen altijd een plastic tas. Neem in plaats daarvan een stoffen tas mee. Deze kun je vaak ook wassen en dus eenvoudig blijven gebruiken. 

Schaf een duo afvalbak aan

Misschien zit je niet te wachten op het hebben van meerdere afvalemmers in je woning, maar dat is helemaal niet nodig. Je kunt ook een duo afvalbak kopen. Dit is een speciale afvalemmer die over meerdere compartimenten beschikt. Zo heb je een apart gedeelte voor het plastic, het restafval en het gft afval. Zo kun je eenvoudig en snel je afval scheiden en dat zonder dat de afvalbak veel ruimte inneemt. 

Koop zoveel mogelijk verpakkingsvrij

Zorg ervoor dat je tijdens het boodschappen doen zoveel mogelijk verpakkingsvrij koopt. Vermijd dus producten die verpakt zijn in plastic of karton en ga waar mogelijk voor navulverpakkingen. Heb je een aanbieding voor een grootverpakking gezien? Koop deze dan alleen wanneer je de producten ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Zo voorkom je dat je onnodig voedsel aan het verspillen bent. 

Zorg dat je afvalbakken niet te ver weg staan

Misschien staat jouw groene bak achterin de tuin en gooi je jouw gft afval daarom maar in de zwarte bak. Zorg ervoor dat je jouw afvalbakken niet te ver weg plaatst. Wat je ook kunt doen, is een kleine GFT emmer bestellen. Dit kan vaak gratis via de gemeente. Niet alleen bespaar je zo ruimte, maar je kunt ze ook eenvoudig aan het hendeltje meenemen en aan de straat zetten. Zo wordt afval scheiden wel heel eenvoudig. 

Betrek je partner/gezin bij afvalscheiding

Samen bereik je meer dan alleen, dus betrek ook je partner en/of gezin bij afvalscheiding. Laat zien hoe belangrijk dit is en hoe je dit zelf aanpakt. Goed voorbeeld doet doorgaans goed volgen. En als je elkaar aanspoort om afval te scheiden, is het tevens eenvoudiger te doen en wordt afvalscheiding zelfs leuk.

Ga jij ook aan de slag met onze tips voor afval scheiden? 

Home page image 02
Très Jolie Wonen

Hét platform voor wooninspiratie

Recente blog artikelen

Het hergebruiken van houten schuttingen
Heb je een oude houten schutting? In dit artikel lees je alles over het hergebruiken van een oude schutting. Dit hout kun je namelijk gewoon nog gebruiken.
Hoe mix en match je een zwart vloerkleed?
Heb je een zwart vloerkleed? Dan wil je deze natuurlijk leuk mogelijk mixen in je interieur. In dit artikel lees je alles over hoe je een zwart vloerkleed mixt en matcht.

Explore